Min hørehstorie/my hearingstory

Da jeg var barn begyndte jeg at høre dårligt pga betændelse i ørene. Fik lagt dræn i ørene gentagne gange fra jeg var 18-20 år pga væske.😮

Da jeg var omkring 18 fik jeg mit første høreapparat(se billed) de var meget store og klodsede. Brugte dem kun når jeg var i skole, hvis der var støj og mange mennesker. En dag på vej hjem fra byen tabte jeg apparaterne, da jeg var begyndt at gå med dem noget mere. Forsikringen betalte for nye apparater og denne gang blev det ind-i-øret apparater.Blinker Men disse apparater var ikke særlig gode, fordi de gik i stykker hele tiden, da jeg efter 4 år så kunne få nye apparater igen.

Denne gang blev det matte sorte bag-øret apparater, der var noget mindre end de første jeg havde.. I starten var det almindelige apparater, men grundet dalende hørelse blev det senere hen til Fm høreapparater med bluetooth.. det gjorde at jeg kan bruge bla Smartlink(teleslynge). Jeg havde i en lang periode HA på begge ører..

Jeg blev osse aktiv blandt andre unge med dårlig hørelse, tog afsted til stævner, bestyrelsemøder og undervisning i hjælpemidler. Fik mange gode venner både døve og hørehæmmede..

Herhjemme har jeg hjælpemidler, som bla er en smartlink der bruges til min mobil og en telepude, samt ringeklokke med meget høj lyd.

Jeg har svært ved at høre de meget høje lyse toner og de meget dybe bastoner.. det går så udover når jeg skal høre andre tale til mig. Kan høre meget lidt uden høreapparat. I al den tid har jeg gået hos en hørespecialist, som barn hos Rud Clasen og senere hen Steen Telmer.

For 2 år siden foreslog Ørelæge Steen Telmer mig at jeg skulle opereres for min hørelse.. En operation,der hedder en cochlear implant operation.. Det går ud på at jeg får indopereret en elektronisk hørelse inde i selve høresneglen i mit øre. Nogle elektroder går igennem min øreknogle ud til en magnet der sidder inde under huden på ydersiden af mit hovedskal.

Jeg gik til en masse undersøgelser på Gentofte Hospital, mr-scanning, cat-scanning, høretest med elektroder, høretest med og uden høreapparat, en masse samtaler med diverse læger, sygeplejersker og audiologer. For 4 måneder siden blev jeg så godkendt til oprationen..

Blev opereret d. 31. januar 2013, blev indlagt på Gentofte Hospital om morgenen. En god ven af mig kørte mig derind..Fik hospitalstøj på.. Blev opereret kl. 14. Operationen tog 1,5 time.

Kom op på operationsstuen, pga min størrelse og ryg tog de sig pænt af mig, jeg fik en lungemaskine intubereret, noget at sove på, saltvand og pencillin. Wow...Da jeg vågnede var jeg meget dårlig pga kvalme og havde ondt i halsen..ville meget gerne kaste op, men kunne ikke..Syg Kom på opvågningen og senere på stuen. Var meget kvalm og svimmel.. fik saltvand, smertestillende og pencillin samt en smule vand.. På grund af kvalme og smerter i halsen ku jeg intet spise. Jeg sov resten af dagen og natten med.. blev udskrevet dagen efter og jeg var meget svimmel den første uge måtte jeg holde fast i dør og vægge, når jeg skulle på wc. var meget kvalm så det kneb med at spise noget. Tabte mig 3 kg.Smiler stort

Anden uge var heldigvis ikke så slem, der var jeg mest svimmel, hvis jeg rejste mig for hurtigt op af sofaen eller hvis jeg havde tabt noget på gulvet der skulle samles op.😉

Jeg var på hospitalet ca. 14 dage efter hvor de checkede mit sår på ydersiden hvor jeg var blevet syet og alt så fint ud. Efter 3. uger ca. var jeg inde og blive cat-scannet for at checke om alt sad som det skulle inde i hovedet. Det gjorde de D. 26/2-13 fik jeg mit nye apparat og det var meget spændende.. Havde gjort mig mange tanker.. hvor meget og hvad kan jeg høre.

Der er jeg så nu, det går fremad og jeg hører mange sjove lyde, jeg ikke har hørt siden jeg var 18 år. Talen kniber det stadig med, da der stadig er mange baggrundslyde. Det lyder metallisk, som Anders And i en tønde 🤪

Går til høreudervisning og her det første stykke tid, må jeg godt skrive høredagbog. Skal til 2 samtaler mere på Gentofte Hospital til opfølgning.. den første her d. 12/2-13 hos audiologen. Anden lydtilpasning d. 26./3.-13, der bliver skruet mere op for lyden, så forhåbentlig bliver det bedre..

16/9-2015;

Siden jeg skrev disse første tanker ned, er der sket meget. Jeg er kommet til at høre næsten normalt, men det er stadig svært når der er mange mennesker. Har været til audiologen og høretekniker flere gange og er nu skruet så højt op som jeg kan holde til lige nu.

 På det andet øre har jeg fået det stærkeste høreapparat man kan få til min hørelse, så begynder jeg at høre dårligere bliver det er nyt ci. Jeg trækker det lidt, pga jeg vil bevare min resthørelse på øret sålænge som muligt.