Barndom/childhood

Min barndom var i Gislinge, sammen med min mor og far indtil jeg blev 12 år. Jeg boede i et gammelt ombygget kantine/kontor bygning der hørte til et gammelt bryggeri. Jeg boede sammen med min far, som blev alenefar. Min mor flyttede til Holbæk sammen med en ny mand. De var sammen i 5 år. De var stadig gode venner omkring mig. Besøgte hende så tit jeg ville.

Jeg havde et godt liv, som barn derhjemme. Havde få gode venner udenfor skolen og et par enkelte venner i skolen. Jeg brugte meget tid på at passe lærernes/naboernes børn, læse bøger, lege med venner og hjælpe min far i haven. Vi havde enkelte plejebørn i familiepleje, da min mor boede hos os. 

Mit liv i skolen var ikke altid godt, da jeg blev mobbet. Men fik nogenlunde karekterer. Da jeg nåede 9. klasse skulle jeg så finde udaf hvad jeg så skulle. Tog afsted på efterskole i Haslev og var der i 2 år.


 

Ungdom/youth

Efter efterskolen i Haslev hvor jeg gik i de to år, der var jeg i tvivl om hvad jeg ville med mit liv og hvilken retning jeg ville med job og uddannelse. Prøvede en hel masse, men det første var på Samsø folkehøjskole, hvor jeg var på teaterlinjen. Prøvede at komme udaf min generthed. 🙂

Flyttede til Holbæk sammen med min daværende kæreste, da jeg var 19 og vi var sammen i 17 måneder.❤

Jeg skulle videre med mit liv, blev boende i lejligheden, hvor vi boede sammen. Jeg ville lave noget med mad, var min plan. Så jeg startede på Sorø Husholdningsskole, men måtte stoppe på grund af min mor døde. Derefter kom jeg på Roskilde Slagteriskole. Jeg fandt udaf at pga min højde var det ikke lige det bedste at blive noget med køkken. 💔

Hvad så? Kom i aktivering i en Fritidsordning i Holbæk. Ville så blive pædagog, så startede på Voksenundervisnings center(VUC), men måtte droppe ud pga mit helbred. Kom på Holbæk Handelskole og Aof-kursus. Jeg var flyttet fra lejligheden, jeg havde med eksen til en ungdomsbolig.🙂

Der var jeg så gået hen og kørt træt i at stoppe, pga mit helbred og mulighederne, som 23-årig. 

Jeg havde en god snak med Holbæk kommune om hvad vi kunne gøre. Jeg startede i skole på Vesterbro Sahva Håndværkerskole. Der var jeg i 4 måneder, med skiftende kurser i en uge optiker/skomager/kontor og tilskærer. Blev der i 2 måneder, som tilskærer.😀

 Jeg smed håndklædet i ringen og måtte blive pensionist. På det tidspunkt var det begyndt at gå ned af bakke med mit helbred pga hørelsen og min ryg. Havde min pension og et skånejob i et medborgerhus i Holbæk på 15 timer. Det havde jeg et års tid og så lukkede de desværre. Ved siden af gik jeg til tegnekursursus en gang om ugen på Brunhøjskolen..Pga jeg ikke var under uddannelse, fik jeg en 1,5 værelses lejlighed i et bolig kompleks, der hed Ladegårdsparken, Der boede jeg i 11 år.

Havde skiftende kærester i perioder og hyggede mig tit med venner i byen. Dog ikke så meget med druk kun danseri/høre musik. Drak jeg, var det kun lidt..😎

Flyttede i et andet boligkompleks i en 2 værelses, der hed Vang kvarteret. Der boede jeg i 8 år. Bor nu i Holbæk centrum på 11. år.

Jeg har siden dengang ikke haft noget fast arbejde med løn, men har været i flere genbrugsbutikker. Har 20 ugers aftenskole onsdag aften hvor jeg er kreativ, Mandag arbejder jeg på en hjemmeside/facebookside i 2 timer uden løn. Udover det har jeg en masse hobby arbejder jeg laver herhjemme.😎


 

 

Mit liv nu /2020

april 2020 med læsebriller

I elleve år her i august har jeg jubilæum med at bo i min lille 2 værelses her i Labæk.

!4. Maj 2020;

Jeg mærker tydeligt at jeg er 52 år, med en masse små skavanker. Har i en periode haft ondt i mine ben og knæ. Startede med at snakke med Holbæk Sundhedscenter efter at have været til røngent i Nyk. Sj, fik konstateret slidgigt så prøver ihærdigt at lave lidt om på mit liv, lidt sundere livsstil. Var begyndt at træne engang om ugen i fitness world inden der blev lukket ned. Laver stadig lidt trappetræning. Går tur hveranden dag når jeg skal ned og handle.

Da jeg var 17 år fik jeg læsebriller, men brugte dem ikke så meget for ca 2 år siden fik jeg faste læsebriller igen og vænnede mig til det. Med  lidt styrke i, så gik jeg igen derned fik mere styrke i og her 3. gang noget mere styrke i. Så fornylig fik jeg faste briller til tv, solbriller og læsebriller med mere styrke i. Dem er jeg efterhånden den sidste måned blevet glad for.

Jeg er laver ikke så meget til dagligt i disse covid-19 tider, har dog været aktiv med at lave smykker siden november og har solgt lidt i en lokal loppebutik. Jeg spiller spil på facebook ordner mine sider, lægger lidt op på instagram. Ordner pc for mine venner og veninder via teamviewer. Ser tv og film samt lidt serier på dplay/viaplay.

Er glad for jeg er bedre til at høre, så jeg bedre kan bruge min mobil og facetime med mine venner og veninder.

Nye planer når der lukkes mere op for dk;

Jeg starter op igen med træning og skal torsdag formiddag i mit værested være kreativ(maleværksted) En gang om måneden til mandagsmøde om den side på facebook jeg er med at bestyre. Onsdag formiddag tage mig sammen til at være kreativ i min kreabiks jeg kommer i..Skal besøge venner og komme til Gentofte til høretest. besøg af veninder vil osse være skønt.

Aftenskolen på csu er sat i bero indtil septemper/oktober.