Cochlear Implant, venstre øre

Ci operation nr 2 🤪dette bliver løbende opdateret

Starter nyt op med ci på venstre øre..

Høre og skelneprøve hos Sten Telmer(hals og ørelæge) 17. april 2018

Jeg fandt udaf min høreprøve var meget dårlig, den har taget et kæmpe dyk de sidste 3 år.😲

Snak med overlæge på Gentofte audiologisk afd. 24. april 2018

Dette var en større ting end først beregnet..Troede kun jeg skulle tale med overlæge Jørgen,

Jeg var osse til høre og skelne prøve på audiologisk afd, der blev lavet flere test på min højre side, hvor jeg har ci. Med ci hører meget godt, men mindre godt med støj-testen. Meningen var jeg skulle have test på venstre øre, men havde ikke medbragt min øreprop til høreapparatet.

Overlæge Jørgen og jeg havde en god snak om det videre forløb, han skulle fortælle hvordan det foregik og jeg skal have check up hos lægen med min menigitis indsprøjtning. Fik lidt information hjem og fik fremvist ci med en god forklaring.Høreprøve på venstre øre på .

Gentofte d. 8. maj 2018 høretest med høreapparat og ci.

Så fik jeg været til høretest med mit høreapparat og  ci hos audiolog David.

Det foregår på den måde at man ser en dvd med ord der skal gentages. Man får den med billede,uden billede.derefter med støj uden billede Kun lyd. først med høreapparat og ci . Bagefter kun med høreapparat. Resultatet med kun høreapparat var ikke særlig godt Som forventet.Jeg fik kopi med hjem til min ørelæge Steen Telmer

Snak med Audiolog på Gentofte d. 16. Maj  2018

 Jeg fik en god samtale med audiolg pædden..Mathilde..behøvede ingen snak med overlæge Jørgen dennegang.

Vi fik en snak om mulighederne med ny ci både opgradering af det gamle og evt på det venstre øre.

Fik en ny skelnetest med sætninger den ene gik 95 udaf 100 point på begge test kun med lyd..den anden med støj gik på 61 og 31 dette er med ci på.. Samme måde som sidst med dvd og højtaler foran mig.

Jeg fik en del informationermed hjem og vil få svar i midt juni om jeg får et nyt ci..da jeg stadig mangler  en balancetest d. 28. maj. 

Balancetest d. 28. maj 2018

Jeg kom ind på Rigshospitalet og skulle op på 7. sal, det er jo et kæmpe sted..var der en halv time før. 

Først en samtale med en audiolog (kan ikke huske navnet) om hvordan dette vil forgå, en forklaring om papirer/spørgeskema om tinitus og svimmelhed, der skulle udfyldes. De er ved at lave et forskningsprojekt. Skal derind igen når jeg er opereret så de kan sammenligne.

Så kom Gerd en sød sygeplejeske der skulle udføre disse test. Først skulle jeg sidde på en kontorstol og kigge på en blå plet. Hun ville så holde mit hoved og dreje det. Jeg skulle blive ved med at kigge på pletten. Efter den første test skulle vi over på den anden side af gangen, der var et stort monstrum af en maskine😮

En stol hvor jeg blev vippet bagover..fik et par store briller på, som blev blændet til så der var helt sort indeni. Fik nogle elektroder på, der skulle bruges til at måle med..Der ville så komme to lysende pletter jeg skulle følge med øjnene inde i brillen. Imens kom der 44 grader varrmt vand i mine øre skiftevis skulle stadig følge pletterne med øjnene. Efter der blev jeg lidt svimmel, da jeg normalt hader vand i ørene. Ørene blev tørret godt og jeg skulle have 30 grader varmt vand i ørene. Ørerne blev tørret godt igen. Imens dette på gik blev jeg målt på en målemaskine og man kunne følge med på en skærm..Gerd konstaterede at alt var som det skulle være..Ingen skade sket i de 5 år jeg haft ci på det andet øre.😀

Jeg skulle så huske at udfylde papirerne inden jeg gik igen..Alt i alt tog dette en times tid.

Fik at vide jeg ville få svar inden en uge om jeg skulle opereres, de sagde ihvertfald god for det.

Brev fra Gentofte audiologiske Afd.

Har fået svar i e-boks, at jeg skal til samtale med Overlæge Jørgen Hedegaard og en operationskirug torsdag d.  16. august 18 med henblik på operation. Når jeg nu også er derinde skal jeg til samtale med oversygeplejersken med henblik på indlæggelse og hvordan det foregår.

Samtale Torsdag d. 16. August 2018 med kirug og sygeplejeske samt lægesekretær.

Så fik jeg været afsted til Gentofte angående ci nr 2..Stod meget tidlig op kl 5.45, da jeg skulle afsted kl. 7.35 med toget fra Holbæk. Først regionaltoget til KBH hovedbanegård derefter s-tog til Hellerup og tilsidst bus 166 mod Gentofte, var derinde kl. 9.10. Gik op på kontoret og snakkede med dem ang jeg har mistet det ene batteri til mit ci fik fat i Jesper og han var så sød at finde et til mig med en lille formaning. At jeg skulle henvende mig til Danaflex næste gang😉😙

Sad og ventede på at kunne komme til i venteværelset,så jeg kunne komme til når det var min tur. Kom så endelig ind og snakkede med Martin, der er kirug om hvordan det foregik han checkede det medicin jeg får til min allergi(mælkeallergi og høfeber) Han lyttede på mit hjerte og det var fint ingen problemer.🙂

Derefter var det en snak med Sygeplejeske Jeanette. Der skulle jeg udfylde nogle spørgsmål ang højde,vægt,allergier om mad, om andre operationer osv til Sundhedsplatformen.

😀 Hun tog så mit blodtryk og det så osse fint ud, hun gav nogle papirer med hjem om narkose osv. Hun sendte mig ned til lægesekretæren Dorte, sad ventede et kvarter inden jeg kunne komme til. Jeg fik en tid til Narkoselægen d. 1. November, da jeg ikke skal opereres før til december efter eget valg. Der skal jeg så igen have målt blodtryk kigget på hjertet. Her fik jeg osse en bunke papirer med hjem. Deriblandt en tid til oprationsdatoen. Den hedder 3. December 2018. Fik at vide jeg skulle ringe dagen før ang tiden til operation samt at jeg skulle have en overnatning derinde til d. 4. december.

Samtale med Kirug Martin og Narkoselæge Peter samt lægesekretær d. 1. november

Så fik jeg været afsted igen til samme samtale med kirug Martin, samt lægesekretær. blev målt med blodtrykket og fik udfykdt papir samt lige en opfølgning fra sidst. Denne gang blev jeg sendt op til narkoselægen Peter og fik snakket om tingene

 

Operation d. 3. og 4. december 2018.'

En god ven jeg har hentede mig derhjemme i Holbæk, vi skulle være derinde kl. 7, den 3. december 2018.. Kom ind på stuen blev forklaret hvad der skulle ske, have hospitalstøj på have taget blodtryk og min temperatur, fik pencillinpiller og 2 panodiler. Mens jeg ventede fik jeg lov til at få internet på stuen til min tablet,hvis jeg nu skulle bruge den. kl. 8 blev jeg hentet af en portør, nerverne var godt nok uden på tøjet. (Min ven var kørt hjem )Jeg ventede udenfor operationsstuen, fik dog lige lov at tisse af. flere gange skulle jeg checkes med personummer. Kom ind på stuen hvor folk hilste på mig og summede rundt, en masse skulle klares inden, jeg fik målt blodtryk igen  de skulle have mit personnummer igen.  så kunne jeg mærke at jeg blev lidt svimmel og briksen kørte lidt rundt og jeg faldt til ro/i søvn. Havde lavet en aftale at lunge maskinen først skulle tages ud lige inden jeg vågnede, da jeg var bange for den..(den der dims der sidder i halsen) Har astma og noget mild søvnapnø, så det var nødvendigt. Jeg var osse tilsluttet en hjertemaskine, der blev passet godt på mig.. Jeg vågnede hostende nok fordi de havde taget den dims i luftrøret op af halsen, havde lidt kvalme. Dog ikke så meget som sidst. Kom desværre til at tisse i sengen, så jeg fik skiftet hospitalstøj, denne gang herretøj meget mere behageligt at have på🙂..

Blev kørt på stuen havde iltslange på i et godt stykke tid, da min ilt var lav efter noget sygdom..sov det meste af mandagen væk blev dog vækket indimellem da jeg skulle have panodiler og drop. Om aftenen slap jeg for iltslangen og jeg var osse lidt vågen så jeg kunne høre julesang fra hospitalskoret..men lige på det tidspunkt var jeg godt nok noget svimmel og mat i benene.. Blev osse tilbudt noget at spise, men kunne ikke rigtig få noget ned pga kvalme..Havde en kæmpe turban på hovedet og var ret godt bundet ind..lidt besværligt med mit ci på den anden side. det gik dog. Følte mig dog frisk nok til selv at hoppe ud på toilettet, det gjorde jeg så hveranden time..

Tirsdag d. 4. var jeg vågen kl. 7.15 og kl. 7.30 kom en sød sygeplejeelev ind og tog temperatur og mit blodtryk, snakkede lidt med mig hvordan det gik. hun skrev lidt ned..fik prøvet at spise lidt frugt, det eneste der ikke kvalmede, jeg spyttede lidt frisk blod, så det havde jeg en eftersmag af.. Kl 9, skulle jeg til stuegang, så de kunne se på mit sår..det så fint ud indeni og udenpå.. fik en tid til sårkontrol d. 12/12-18. Jeg pakkede mine ting og blev hentet af min ven.. Jeg fik snakket lidt med ham, men så skete der et lille uheld på vej hem i bilen..Mit plaster løsnede sig vi måtte køre på macd i Roskilde og få servietter og jeg skulle have noget vand, samt på toilettet..Fik styr på den lille blødning, det blødte stadig da vi nåede Holbæk, så måtte på skadestuen..Fik lov at komme ind synes dog det var lidt anstrengene at vente i 1,5 time. Det var ikke noget alvorligt, plastret bag øreflippen havde løsnet sig så små lommer af blod kunne ikke holdes tilbage af plastret. Det gik meget godt der blev styr på det..Men efter nogle timer begyndte det igen at bløde lidt, så har valgt at sætte en serviet løst på med støttetape for alt samle blodet, har den stadig på..bliver dog lige skiftet indimellem.

Hvordan har jeg det idag d, 6. december..: Jeg har absolut ikke fortrudt og jeg håber at det bliver godt når det hele er overstået..Har en forventningens glæde om at det nok skal blive godt efter en masse træning.

Holbæk d. 8. december: En veninde til mig hjalp mig op på holbæk sygehus skadestue og vi skulle ringe først..ventede et kvarter på at komme igennem, da vi endelig kom igennem blev vi afbrudt, så vi skulle ringe op igen..endnu et kvarter måtte vi vente..fik at vide vi kunne logge os ind(mig) og komme til næsten med det samme. Jeg var stadig ret svimmel. Da jeg kom ind, skulle jeg selv tage plasteret af..Lægen ville helst ikke hvis det nu gjorde ondt på mig🙂.. Hun konstaterede at det der var betændelse gav mig 2 slags penzillin og hvis det blev værre skulle jeg ringe.. Havde stadig lidt blod, men mere gul snask på plasteret. 

Hvordan det går idag d. 10 december:  Jeg spiser penzillin 2 slags og det går lidt fremad, men der er stadig blod og snask på plasteret bruger 2 sterile plastre der hedder mepore og støttetape for det ikke falder af.. Er spændt på hvad de siger til mig på onsdag. er stadig lidt svimmel og mit øre smerter stadigvæk..

Disse ting ved jeg at jeg skal men ingen faste datoer endnu.

Fjernelse af sting på Gentofte Hospital d. 12 december kl. 13.30


Skulle være på Gentofte hospital kl. 13.30 så blev hentet af en kammerat kl. 12.15 derhjemme hvor jeg bor. Vi kom derind lidt før og vi blev henvist til det sted hvor jeg skulle have fjernet sting.. kom ind til en sygeplejeske der hed tina, hun konstaterede at alt så fint ud og hun kunne godt forstå at jeg har haft smerter. havde haft lidt blødning bag trommehinden.. det var osse okay med mit betændelse og nu skal jeg bare vente på at stingene selv opløser sig. dejligt at kunne slippe for bandage.  Behøves ikke gå med plaster, men det vælger jeg alligevel det er lidt ømt og trække lidt når jeg støder ind i mit tøj.

Nyt ci til begge ører hos Jesper Andersen på Gentofte Audiologiske afd. d. 3 Januar 2019.

Meget spændt og glad mødte jeg op skulle lige vente lidt dajeg kom lidt før. Kom ind og fik mine nye ci-er vi snakkede lidt om dem og skulle jo aflevere mine ting..havde tasken med en masse tilbehør fra det gamle system. Fik at vide at jeg slet ikke behøvede at tage det med kunne bare have smidt det i elektronik..😲

Fik de nye på efter lidt indstillinger gik det fint..først en kort høretest med at skrue lyden op men kun med det nye ci. Konstaterede at min ene elektrode var for tæt på min øjennerve, da det begyndte at sitre.. Det blev indstillet så det ikke drillede..det lyder stadig sjovt og som anders and i en tønde med  selve lyden.🙂

Vi blev færdige med begge ci-er spurgte om jeg kunne få en prop til det nye ci, da jeg havde svært ved at holde det på. intet problem var nede i propværkstedet og få en ny prop lavet. Får den når jeg møder Jesper næste gang. Selve proppen bliver lavet at man får sprøjtet en masse skumlignende silicone ind i øret..så skal man side 3 minutter i stilhed. så bliver den sendt afsted så jeg kan få en prop i hård plast.

Samtale med audiolog Matilde d. 22. januar

Min samtale med Mathilde gik rigtig fint, kunne føre samtale med hende på mit venstre øre kun..Hun læste ting op jeg skulle gentage hvor hun sagde ordene bag et stykke papir så jeg ikke kunne mundaflæse. Vi havde en samtale om en høredagbog jeg havde lavet til hende, vi talte også om hvordan det går med at høre.

Høretest 1 hos Jesper d. 25. januar rettelse af lyd.

Jeg blev skruet op og fik scanneprogram på mine ci-er begge 2..Gik rigtig godt, fik forklaret lidt om mit system angående min mikrofon. Aftalte at vi skulle ses om 3 måneder.

hver onsdag i en periode skal jeg gå hos Inger Juhl der er min hørekonsulent i Region Sjælland.. Indtil videre går det meget fint jeg øver med mit venstre ci..bruger osse en cd med øvelser.

Jeg har lige haft anden sidste gang hos Inger Juhl, efter sommerferien er det sidste gang i septemper. Jeg øver med forskellige apps på min Iphone SE, cd-en kan jeg osse øve med hvis jeg vil. Jeg øver med kort hvor Inger siger ordene og jeg skal pege på kortet. kan være f.eks måtte og rotte, vugge og dukke. Hun har osse hvisket lydene og det gik nogenlunde, samt snakket ind i væggen.. disse øvelser foregår så med det senest opererede øre.

Torsdag d. 4. juli 2019 hos Mathilde

Det gik ganske godt, jeg hører stadig rimeligt, kan opfange menneskesnak uden for meget larm omkring mig.

Har været til ekstra rettelse af lyd og har været generet af tics under øjet på venstre side, så blev sat lidt tilbage med at høre, dette var i septemper. Ny tid i oktober vil rette lyden til igen hos Jesper.

Nu er vi i november har været hos Jesper og fik rettet op igen..Så jeg hører rimeligt med venstre øre, er dog stadig igang med træning.

 

Undervisning og samtale med hørepædagog flere gange i Holbæk

Undervisningen gik godt og var flere gange hos Inger. Jeg har osse trænet hjemme med cd-en. Næste gang er efter jul med henblik på opfølgelse af hvordan det går.

Samtale med Mathilde d. 17. dec 2019

Samtalen med audiolog Mathilde gik fint, jeg skulle lave høretest med støj og uden støj. Det foregår med kun venstre ci, det gik bedre end sidst. Jeg havde osse en liste med ord og sætninger jeg skulle gentage. Vi snakkede osse om hvordan det ellers gik med at høre og min svimmelhed.

Opdatering:

Hvordan har jeg det?: Jeg har det fint med højre øre, lidt mere trægt med venstre. Kan godt mærke forskel hvis jeg ikke har begge 2 på..Nogengange hvis jeg ligger lidt forkert med hovedet kan jeg godt blive svimmel. Har osse lidt tinnitus dog mest jeg har været sammen med andre i larmende omgivelser..

14. maj 2020 Update;

Har været til Gentofte 2 gange og få skruet lidt op for lyden, det går bedre med at høre. Jeg træner en gang om ugen med kun det ene ci på og spiller spil, hører musik med begge ci, det går langsomt med det venstre øre. Har den sidste måned døjet med øreeksem på venstre øre, så har smurt med eksemsalve. Havde en tid den 3. maj hos Jesper min høretekniker, men den er sat lidt i bero pga denne coronavirus. Bevæger mig helst ikke udenfor bygrænsen sålænge det er usikkert. Har aftalt med Jesper at jeg skal skrive til ham når jeg føler mig klar.

Har været ved Jesper en enkelt gang mere kan ikke lige huske hvornår. Start 2021. Smiler..Dog ikke efter de er flyttet til Riget.

Men alt i alt ganske udmærket har ikke fortrudt.

August 2022:

Hvordan går det med hørelsen, jo det går meget godt. Har fået flettet mine 2 ci-er ind i min hverdag..Har dog stadig lidt svært ved at høre når der er mange mennesker, eller når folk ikke kigger på mig forfra. Jeg mundaflæser stadigvæk indimellem hvis jeg ikke lige opfatter hvad der bliver sagt..Siger jeg stadig: "hvad siger du eller hvad" 🙂😉

Kommentarer

07.05.2020 15:45

Conny Møldrup

Rigtig god læsning for mig, som lige mangler endnu en balancetest, indenhenvisning til min CI operation. Kan næsten ikke vente, selvom jeg ved det ikke er en helt nem omgang. Tak fordi du har skrevet

14.05.2020 21:30

charlothe

dejligt at det kan bruges

09.09.2019 14:41

Torben Bjarne Hald

Det er rigtig god og nyttig læsning.